Prvi balinarski turnir v Blatni Brezovici ?>

Prvi balinarski turnir v Blatni Brezovici

Po dveh letih se zaradi covida zamrlega družabnega življenja le ta počasi vrača nazaj v vas, nov pospešek temu pa je dalo z novo najemnico ponovno odprtje dnevnega bara Žrebiček. Gasilci so letos z veselico in parado praznovali stoletnico delovanja, v Žrebičku je bilo ponovno tekmovanje v sekanju pirhov pa tudi piknika ob odprtju terase in ob zaključku poletne sezone, izvedli smo nekaj pohodov po Bobrovi poti in še kaj bi se dalo našteti, recimo tradicionalni blagoslov traktorjev in srečanje ekoloških pridelovalcev na kmetiji Švigelj. Od Športnega društva Morostar je bila morda v tem letu še najbolj aktivna balinarska sekcija, ki je letos organizirala tudi prvi Morostarski balinarski turnir.

Tekmovanja za lične pokale se je na prenovljeni balinarski stezi – nov asfalt je bil v športnem parku v Blatni Brezovici položen ravno nekaj mesecev pred zaprtjem javnega življenja – udeležilo osem tričlanskih ekip, po dve iz Dragomera in Blatne Brezovice, po ena pa iz Radne, Rovt, Sinje Gorice in Vrhnike. V izločilnem delu je vsaka ekipa odigrala z več drugimi ekipama, najboljše štiri pa so nato balinale na izpadanje.

Prvo mesto je na koncu pripadlo ekipi Gut&Pet iz Dragomera, ki je v finalu premagala ekipo iz Radne, za tretje mesto pa je prva ekipa Morostarjev premagala ekipo iz Sinje Gorice. Turnir je lepo uspel tudi zaradi tega, ker je za prazne želodčke in dobro voljo, kot vedno, poskrbel odličen »morostarski« golaž.

Nekaj fotografskih utrinkov s turnirja:

Bal_1

Bal_2

Bal_3

 

Comments are closed.