Srečanje članov društva ekoloških kmetov Zdravo življenje na kmetiji Švigelj ?>

Srečanje članov društva ekoloških kmetov Zdravo življenje na kmetiji Švigelj

Kmetija Švigelj iz Mirk je 8 let vključena v sistem ekološkega certifikata. V spomladanskem času  pridelujejo sadike zelenjave, ki se tržijo doma v rastlinjaku in po kmetijskih zadrugah, v jesensko-zimskem času pa je na ponudbo česen, čebula, kislo zelje, kisla repa in žita. To tržijo po ekoloških trgovinah, ter šolah in vrtcih v okolici.
*
Eko_3
x
Dne 26-tega septembra so gostili člane društva ekoloških kmetov Zdravo življenje. Člani so širšega območja Domžal , Lukovice, Moravč, Kamnika… Najprej je bil ogled kmetije, strojev, ter pogovor o težavah v letošnjem letu. Prisotni so bili tudi kmetijski svetovalci iz KGZ Ljubljana ga. Ana Pečjak, ki pokriva lokalno kmetijstvo, ga. Pavla Pirnat iz KGZ Domžale – Lukovica ter  specialistka za zelenjadarstvo ga. Ana Ogorelec, ki je v rastlinjaku prikazala pravilno sajenje sadik motovilca.
 *
Eko_1
 x
Ker je kmetija na dveh lokacijah so se na kosilo odpeljali v Blatno Brezovico. Tam sta zbrane pozdravila podžupana Vrhnike ga. Bernarda Kropf in g. Jože Malovrh. Predsednik KS Branko Vrhovec je predstavil značilnosti kraja, g. Milan Selan pa opisal kolesarske poti in Bobrovo pot. Predsednik ZEKZŽ g. Janez Ocepek pa pozdravil navzoče in predstavil plan dela društva. Na koncu je bila predstavitev sajenja ingverja v rastlinjaku.
 *
Eko_2
Comments are closed.