PRVI ŠAHOVSKI TURNIR ŠD BLATNA BREZOVICA ?>

PRVI ŠAHOVSKI TURNIR ŠD BLATNA BREZOVICA

Udeleženci prvega turnirja
Udeleženci prvega turnirja

V soboto 21.1.2023 se je v dnevnem baru Žrebiček v organizaciji šahovske sekcije Športnega društva Marostar in pod vodstvom vodje sekcije Jakoba Gostiše odigral prvi šahovski turnir v Blatni Brezovici. Do pol desete zjutraj smo se zbrali vsi, ki smo imeli namen sodelovati na turnirju.

Pozdrav predsednika KS Branka Skubice // organizator Gregor Gostiša in sodnik Leon Gostiša // pokali in praktična darila
Organizator turnirja Jakob Gostiša in sodnik Leon Gostiša // Pozdrav predsednika KS Branka Skubica //Pokali in praktična darila

Dvanajst šahistov smo z žrebom razdelili v dve skupini po šest. Sodnik tekmovanja je bil najboljši in najbolj znani blatniški šahist Leon Gostiša, mednarodni mojster in velemojster dopisnega šaha. Pojasnil nam osnovna pravila igranja na šahovskem turnirju, nato smo se dogovorili, da v skupini igra vsak z vsakim na eno zmago in da ima vsak igralec na razpolago za vsako igro po deset minut.  V polfinalu igra prvi iz prve skupine z drugim iz druge skupine in obratno na dve zmagi in če je po dveh partijah rezultat neodločen, se tretjo igra po pravilu zlate partije.

Dnevni bar kot dvorana za šah // ogrevanje pred resnim šahiranjem
Dnevni bar kot dvorana za šah // Ogrevanje pred resnim šahiranjem

In smo šli v akcijo, da pa nismo šli na delo neogreti, nas je z domačimi borovničkami in smrekovcem ogrela Karin, najemnica lokala Žrebiček. Po odigranih petih partijah sta v prvi skupini po štiri zmage zbrala Nenad Kitić in Franci Gostiša, v drugi pa je Sandi Koprivec zbral pet, Milan Selan pa štiri zmage. V polfinalu je Gostiša z 2:0 premagal Selana, Kitić pa po zlati partiji Koprivca. V boju za tretje mesto je nato Koprivec z 2:0 premagal Selana, za prvo mesto pa z enakim rezultatom Gostiša Kitića. Lahko rečemo, da so prva tri mesta osvojili pričakovani favoriti turnirja.

Napeta borba za prvo mesto // tabela z rezultati
Napeta borba za prvo mesto (v ozadju pa za zadnje) // Tabela s končnimi rezultati

Po podelitvi pokalov in praktičnih nagrad, nas je ob druženju čakal tradicionalni golaž, tokrat ga je skuhala Sara. Lahko rečemo, da je prvi turnir uspel, s prikazano igro in golažem so bili zadovoljni tako šahisti kot kibici.

I. Franci Gostiša, II. Ljubiša Kitić, III. Sandi Koprivec
I. Franci Gostiša, II. Nenad Kitić, III. Sandi Koprivec
Prevladovalo je dobro vzdušje
Prevladovalo je dobro vzdušje

In ta turnir zagotovo ne bo zadnji!

Comments are closed.