Spomladanska čistilna akcija v Blatni Brezovici ?>

Spomladanska čistilna akcija v Blatni Brezovici

2024_Smeti2Kot že vrsto let je Krajevni svet Blatna Brezovica organiziral spomladansko čistilno akcijo v krajevni skupnosti. V soboto, 13. 4. smo se tako ob 8.30 pred prostori krajevne skupnosti zbrali krajani vseh generacij – tudi letos precej čez dvajset. Še posebej smo bili veseli velikega odziva naših najmlajših krajanov, saj se zavedamo da tisti naš pregovor “Kar se Janezek nauči…” še kako drži in je tako že mladim vcepiti miselnost za skrb za čisto okolje.

Razdelili smo si rajone in se zapodili po glavni cesti in kolovozih v vse štiri smeri neba. Najmlajši so nam bili v veliko pomoč, ko je bilo treba pobirati smeti iz grabnov, zlasti nam starejšim, ki se že malo težje plazimo po bolj strmih bregovih osuševalnih kanalov in ravno tam se smeti najraje zadržujejo.

2024_Smeti1Lahko rečem, da se kup smeti, ki ga zberemo pred KS, vsako leto vztrajno manjša. Tako smo še pred štirimi ali petimi leti preko sto pločevink med Zrnico in Pekovim grabnom, letos le tri! Po eni strani se vsem počasi v podzavest useda skrb za čisto okolje in smeti mečemo v za to pripravljene kontejnerje, po drugi strani pa marsikateri sokrajan na sprehodu po okolici pobere smeti in jih odnese do najbližjega smetnjaka.

2024_smeti3Po dveh urah smo se s svojimi “trofejami” vrnili pred krajevno skupnosti in nekateri (“ta stari”) v prijetnem sončnem dnevom še malo poklepetali. Naj pri tem še apeliram na tiste, ki odmetavajo smeti v naravo:

NISMO TU ZA TO, DA ZA VAMI POBIRAMO SMETI, TU SMO, KER SI ŽELIMO LE ČISTO OKOLICO!

Milan Selan, 13. 4. 2024

Comments are closed.