Razpis za oddajo prostorov v najem v objektu nekdanje trgovine ?>

Razpis za oddajo prostorov v najem v objektu nekdanje trgovine

KRAJEVNA SKUPNOST BLATNA BREZOVICA

Blatna Brezovica 12, 1360 VRHNIKA

 

NA PODLAGI SKLEPA SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI BLATNA BREZOVICA

OBJAVLJAMO RAZPIS ZA ODDAJO PROSTOROV V NAJEM V OBJEKTU NEKDANJE TRGOVINE V BLATNI BREZOVICI

 

1.PREDMET ODDAJE: večnamenski poslovni objekt Blatna Brezovica 12, parc. št. 2, k.o. 1997 Blatna Brezovica, prostori nekdanje trgovine v pritličju in celotno podstrešje.

2.PODATKI O LASTNIKU: Krajevna skupnost Blatna Brezovica, Blatna Brezovica 12, 1360 Vrhnika

3.OPIS PROSTOROV IN LOKACIJA:P3_BB_razprseni_hotel

Pritličje stavbe (v nadaljevanju: dnevni bar) v izmeri 82 m2.

Objekt ima centralno kurjavo, električno napeljavo, vodovod, šank, telefonski priključek in sanitarije. Prostor se oddaja z namenom opravljanja gostinske dejavnosti. Prostore sestavljajo: prostor v velikosti 5,00 m x 9,30 m, kurilnica v velikosti 2,00 m x 2,10 m, hodnik v obliki črke L dolžine 5,30 m x 3,80 m in sanitarije v velikosti 3,00 m x 3,80 m. Za pridobitev soglasja za opravljanje gostinske dejavnosti je treba prenoviti električno napeljavo in sedanje skupne sanitarije preurediti v dvoje ločenih, za ženske in moške.

Na delu parcele lahko najemnik uredi tudi gostinski vrt (najmanj 80 m2), je pa za njegovo ureditev potrebno nekaj več sredstev (odkop materiala (30 m3), tlakovanje dvorišča (80 m2), kamnita ograja (škarpa, 10 m3), ki se jo lahko uporabi kot nosilni zid ob morebitnem nadstrešku na severno-zahodnem delu stavbe, ureditev brežin nad škarpo (40 m2)).

Podstrešje stavbe (v nadaljevanju: hostel) v izmeri 130 m2 (dimenzija prostora 10m x 15m, višina nad 50 cm (do 180 cm): 40 m2, nad 180 cm (do prečnih nosilcev je dobre tri metre): 90 m2). Prostor je trenutno prazen in ga je treba še v celoti izdelati.

Prostor se oddaja z namenom opravljanja turistične prenočitvene dejavnosti (hostel, turistični apartmaji ali turistične sobe). Dostop do podstrešja je po zunanjih stopnicah na ožji desni fasadi, gledano s ceste. Okvirni posegi v prostoru so toplotna izolacija strehe in menjava strešnikov, napeljava električne energije, izdelava predelnih sten in sanitarij (tuši, WC) s priklopom vode. V primeru preureditve podstrešja v hostel je treba upoštevati nekatere minimalne standarde: najmanj po en WC, tuš in umivalnik na vsake tri postelje ter ločeni prostori in sanitarije za ženske in moške.

K objektu sodi tudi parkirišče za osebna vozila in je skupno za dnevni bar in hostel. Sedanji ekološki otok (odlagališče kontejnerjev za razvrščanje odpadkov namenjenih recikliranju) na parkirišču, bo KS prestavila na drugo mesto.

Vložena sredstva adaptacije prostorov do pridobitve soglasja za opravljanje gostinske dejavnosti, ureditev okolice in morebitno saniranje fasade (zahteva le lepotne popravke), odkop materiala in tlakovanje dvorišča za gostinski vrt, ureditev nadstreška in prenočitvenega dela ter druge investicije, namenjene izboljšanju funkcionalnosti objekta, se po poprejšnjem dogovoru s svetom KS o višini posameznih stroškov (zmanjšani za znesek donacije), upošteva pri mesečni najemnini prostorov (gostinski pult, mize stoli, klopi, hladilniki in druga gostinska oprema, postelje, omare, ipd. niso predmet tega dogovora) do poplačila celotnega dogovorjenega zneska.

0_02

Najemnik lahko poleg osnovne dejavnosti, ki je predmet tega razpisa (strežba pijače, oddajanje postelj ali sob), opravlja tudi dodatno dejavnost s področja turizma, npr. izposoja koles ali posredovanje storitev tretjih fizičnih ali pravnih oseb (npr. turistično vodenje po vasi ali Barju – peš, s kolesom ali s konjsko vprego) z namenom povečanja turističnega priliva in zanimanja turistov za vas, Barje, koliščarje itd.

BB_NKD_TrgovinaVečnamenski poslovni objekt  je lociran na vrhu osamelca v središču vasi, v neposredni bližini vaške kapelice(6), poslikane s freskami znanega vrhniškega slikarja Simona Ogrina. Mimo objekta vodita slovenski del Jakobove romarske poti (v cerkvi sv. Jakoba je tudi kontrolni žig) in medobčinska klesarska pot L034 (Ljubljana–Logatec), okrog osamelca in po vasi (z odcepom do objekta) bo zgrajena tudi sedemkilometrska kolesarska ali pešpot »Učna pot Blatna Brezovica«. Tako Jakobova kot kolesarska pot je v toplejšem letnem času dobro obljudena.

V turističnem smislu je zelo zanimiva tako sama Blatna Brezovica z obsežno polpreteklo kmečko arhitekturno dediščino, kot tudi okolica, saj je bilo, recimo, v dobi kolišč v različnih časovnih obdobjih (od mlajše kamene do bronaste dobe) v neposredni bližini odkritih več kot deset kolišč, zanimivo pa je tudi samo Barje z bogatim rastlinjem (najznačilnejši je močvirski tulipan, da o številnih zdravilnih zeliščih niti ne govorimo) in živalstvom (metulji, ptiči) ter z neštetimi možnostmi sprehodov in kolesarjenja v neokrnjeni naravi.

4. ČASOVNO OBDOBJE NAJEMA: Objekt se oddaja v najem dolgoročno, najmanj za obdobje treh let in najkasneje trideseti dan po izboru najugodnejšega ponudnika. Možnost eno ali večletnega podaljševanja najema z aneksom k pogodbi po preteku pogodbe.

Najemnik se lahko odloči le za eno dejavnost (prednost bodo imeli tisti, ki najemajo prostore za obe dejavnosti), vendar mora v ponudbi to tudi jasno zapisati. Pri podpisu najema za oba dela, se lahko datum začetka najema za hostel, zaradi adaptacije prostorov, zamakne za največ dva meseca.

KO_Blatna_Brezovica5. PONUDNIKI: Na razpis za zgoraj navedene prostore se lahko prijavi fizična ali pravna oseba.

6. POGODBENI ZNESEK (CENA NAJEMA): Višina ponujene cene mesečnega najema praviloma ne sme biti manjša od 650,00 EUR za najem prostorov za hostel in dnevni bar, oziroma v primeru ločenega najema, za najem prostorov za dnevni bar najmanj 500,00 EUR, za najem prostorov za hostel pa najmanj 300,00 EUR.

7. POGODBENA CENA se usklajuje polletno z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji

8. MERILA ZA IZBOR NAJBOLJŠEGA PONUDNIKA so:

  • Najem prostorov tako za hostel kot za dnevni bar (vse – 6 tč., del – 0 tč.);
  • Leta najema (1 tč za 4–5 let, 3 tč. za 6–9 let. in 5 tč. za 10 in več let);
  • Višina ponujene cene mesečnega najema (število točk je mesečna najemnina / 100) – primer izračuna: če je ponujen znesek mesečne najemnine 700 EUR = 7 tč.;
  • Vizija razvoja in upravljanja turistične dejavnosti z razpršenim hotelom ter vloga najemnika pri tem (odlična – 5 tč., dobra – 3 tč., slaba/nima – 0 tč.);
  • Finančni vložek v prenovo objektov potreben za začetek dejavnosti in participacija KS Blatna Brezovica ((100 – delež KS v %)/10) – primer izračuna: če je delež KS v stroških adaptacije 40% (60% pa je donacija najemnika): (100 – 40) / 10 = 6 tč.

Izbran bo ponudnik z največ doseženimi točkami. Pri ponudnikih z enakim številom točk, ima prednost ponudnik z boljšo vizijo razvoja in upravljanja turistične dejavnosti. Če nihče od ponudnikov ne doseže 20 točk, bo Svet KS Blatna Brezovica razpis ponovil ali se bo neposredno pogajal, s po mnenju Sveta najprimernejšim ponudnikom, neglede na število doseženih točk,

9. SKLENITEV POGODBE: Po obravnavi prispelih ponudb bo Svet KS Blatna Brezovica sklenil pogodbo za najem omenjenih prostorov, za obdobje določeno pod točko 4 iz tega razpisa. Najemnika se v pogodbi zaveže, da dnevni bar odpre najkasneje v enem mesecu od dneva podpisa pogodbe, hostel pa v treh mesecih od dneva podpisa pogodbe.

10. PISNE PONUDBE na izpolnjenem »Obrazcu za najem prostorov nekdanje trgovine v Blatni Brezovici št. 12« ponudniki v zaprti ovojnici in s pripisom »NE ODPIRAJ – ZA RAZPIS POSLOVNI OBJEKT« pošljejo na naslov:

KRAJEVNA SKUPNOST BLATNA BREZOVICA

Blatna Brezovica 12, 1360 VRHNIKA

Ponudnik priloži ponudbi še vizijo razvoja (lahko tudi podroben poslovni načrt) in podrobnejši načrt poteka investicije. Na hrbtni strani mora biti označen naslov ponudnika.

Rok za oddajo je štirinajst dni po objavi v Našem časopisu.

Za podrobnejše informacije lahko pokličete na telefon 041/418-009 (Branko Skubic), 041/993-995 (Bojan Vrhovec) ali 051/645-823 (Milan Selan) Pred oddajo ponudbe si ponudnik lahko ogleda prostore, ki so predmet razpisa, skupaj z lastnikom ugotovita morebitne potrebne adaptacije in saniranja, okvirna potrebna (osnovna) vlaganja v prostor in se pogovorita o morebitnih drugih vidikih najema, ki niso predmet razpisnih pogojev.

Svet KS Blatna Brezovica bo po pregledu vseh ponudb o izboru najboljšega ponudnika obvestil pisno vse kandidate najkasneje v štirinajsti dneh od datuma poteka razpisa.

V Blatni Brezovici, 20. 4. 2016.

predsednik Sveta KS

Branko Skubic

Obrazec za najem prostorov nekdanje trgovine, Blatna Brezovica 12

Več informacij v prispevku: Razvoj turistične dejavnosti na podeželju
Comments are closed.